Αρχική

Η εκκλησία μας

Πολυμέσα

Τα νέα μας

Μελετώντας την Αγία Γραφή

Τα νέα μας
  • Register

 

IMG 0268 ta nea mas    

Στα τέλη του 2012, στις καρδιές κάποιων αδελφών από την εκκλησία της Βέροιας γεννήθηκε, η σκέψη και η επιθυμία να επισκεφθούμε ένα σωφρονιστικό κατάστημα φυλακών. Στην πραγματικότητα, η επίσκεψή μας θα έχει δύο σκοπούς: Πρώτον, να μιλήσουμε στους κρατούμενους για την αγάπη του Ιησού Χριστού, ότι πέθανε και για τις δικές τους αμαρτίες, και θέλει να τους χαρίσει αιώνια ζωή.

 

 

 

  

Δεύτερον, να τους δώσουμε ρούχα, παπούτσια και είδη προσωπικής χρήσης λόγω των αυξημένων αναγκών τους αλλά και της αδυναμίας κάλυψής τους από το κράτος μας που αντιμετωπίζει πολλές οικονομικές δυσκολίες. 

Άλλωστε αυτό είναι κάτι που μας το διδάσκει η Αγία Γραφή να κάνουμε : " Διότι επείνασα, και δεν μοι εδώκατε να φάγω, εδίψησα, και δεν με εποτίσατε, ξένος ήμην, και δεν με εφιλοξενήσατε, γυμνός, και δεν με ενεδύσατε, ασθενής και εν φυλακή, και δεν με επεσκέφθητε. Τότε θέλουσιν αποκριθή προς αυτόν και αυτοί, λέγοντες· Κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα ή διψώντα ή ξένον ή γυμνόν ή ασθενή ή εν φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμεν; Τότε θέλει αποκριθή προς αυτούς, λέγων· Αληθώς σας λέγω, καθ' όσον δεν εκάμετε εις ένα τούτων των ελαχίστων, ουδέ εις εμέ εκάμετε. " Κατά Ματθαίον Κεφ. 25' (κε') στ. 42-45

Από τότε λοιπόν και για περίπου 1,5 χρόνο προσευχόμαστε ο Κύριος να ανοίξει τον δρόμο για να επισκεφτούμε ένα σωφρονιστικό κατάστημα φυλακών.

Πριν από λίγο καιρό, με θαυμαστό τρόπο γνωρίσαμε κάποιους αδελφούς οι οποίοι έχουν ως διακονία να επισκέπτονται πολύ τακτικά διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα φυλακών, οι οποίοι μας συμβούλεψαν και μας βοήθησαν έτσι ώστε να έρθουμε σε επαφή με την διεύθυνση και τη διοίκηση των φυλακών.

Πάνω απ'όλα όμως είδαμε το χέρι του Κυρίου να ανοίγει με θαυμαστό τρόπο τον δρόμο για αυτήν την επίσκεψη, η οποία έγινε στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Η διοίκηση των φυλακών μας άνοιξε όλες τις πόρτες και ήρθαμε σε προσωπική επαφή με φυλακισμένους οι οποίοι ψάχνουν να βρουν την λύτρωση και την σωτηρία στον Ιησού Χριστό. Όλοι μας ευχαρίστησαν για την δωρεά των ειδών ένδυσης, υπόδησης και προσωπικών ειδών και εμείς δώσαμε με την σειρά μας όλη την δόξα και την ευχαριστία στον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό καθώς είναι δικό Του θέλημα όλο αυτό που έγινε.

Μάλιστα, προς το τέλος της επισκέψεώς μας, εκφράστηκε κι από εμάς αλλά και από τη διοίκηση των φυλακών μια κοινή μας επιθυμία : η επίσκεψη αυτή να επαναληφθεί πολύ σύντομα έτσι ώστε το όνομα του Κυρίου μας να εργαστεί στις καρδιές αυτών των ανθρώπων και να φέρει αλλαγή και μετάνοια στις ψυχές τους.

Από τότε, οι πόρτες των φυλακών είναι ανοιχτές για εμάς και με την Χάρη του Θεού τους έχουμε ήδη επισκεφθεί άλλες 2 φορές. Επισκεφθήκαμε ξανά τις φυλακές, όπου εκτός από είδη ένδυσης, υπόδησης και άλλα προσωπικά είδη, τους χαρίσαμε περίπου 20 Αγίες Γραφές και Καινές Διαθήκες για την ανοιχτή βιβλιοθήκη των φυλακών στα Ελληνικά αλλά και σε πολλές ξένες γλώσσες. Μ'αυτό το τρόπο, οποιος φυλακισμένος επιθυμεί, μπορεί να πάρει και να διαβάσει τον Λόγο του Θεού και ο Κύριος να εργαστεί στην καρδιά του και να την αλλάξει.

Ακόμα, τους δώσαμε 2 μεγάλα κιβώτια με Χριστιανικά Ημερολόγια τοίχου, όπου κάθε ένα ημερολόγιο έχει ήδη μπει σε κάθε ένα κελί των φυλακών και έτσι ο Θεός μπορεί να εργαστεί με κάθε έναν που ψάχνει την Σωτηρία και την Λύτρωση στην ζωή του από το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Μπορείτε να δείτε και σχετικές φωτογραφίες στην ενότητα : "Οι φωτογραφίες μας".  

Επικοινωνήστε μαζί μας

  •  10ης Μεραρχίας 6
     Βέροια 59100
  •  23310-65092
  •  6974-355738
  •  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.