Αρχική

Η εκκλησία μας

Πολυμέσα

Τα νέα μας

Μελετώντας την Αγία Γραφή

Τα νέα μας
  • Register

 

IMG 0268 ta nea mas   

 

Από τις αρχές φθινοπώρου του 2015, έχει ξεκινήσει ένα απίστευτα μεγάλο μεταναστευτικό κύμα προσφύγων να καταφτάνει στην χώρα μας. Πρόσφυγες και μετανάστες από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Μαρόκο μπαίνουν με κάθε δυνατό τρόπο στην Ελλάδα και έρχονται στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, στην Ειδομένη Κιλκίς για να περάσουν στην γειτονική χώρα κι από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

  

"Πώς να μείνω στη Συρία; Με αναγκάζουν πέντε διαφορετικές πλευρές να πολεμήσω. Με το στρατό του Άσαντ, με τους ελεύθερους μαχητές (αντάρτες), με το ισλαμικό κράτος, με την Αλ Κάιντα ή με τους Κούρδους; Δεν είχα άλλη επιλογή. Έφυγα, για να φτάσω στην Ευρώπη και να γλυτώσω εγώ κι η οικογένειά μου" λέει ένας νεαρός Σύριος.

 

Η κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Άντρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά ή ακόμα και βρέφη αναγκάζονται να ακολουθήσουν αυτόν τον δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς. 

Υποδομές κρατικές δεν υπάρχουν. Όσα έχουν γίνει έως τώρα γύρω από τον μεθοριακό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ειδομένης, έχουν γίνει από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών ( UN ), από τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, από διάφορες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, από προσφορές των απλών καθημερινών ανθρώπων και από την Εκκλησία.

Οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων είναι βασικότατες. Φαγητό, νερό, ρούχα, παπούτσια, φάρμακα είναι τα πιο χαρακτηριστικά, όπως επίσης παιδικά γάλατα, pampers κ.ά.

 

Η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Βεροίας, με την χάρη και την δύναμη του Θεού, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2015, έχει ήδη επισκεφτεί αρκετές φορές τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, απ' όπου γίνεται η διέλευση των μεταναστών και πρώτα ο Θεός, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε εκεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθ' όλη την διάρκεια του χειμώνα. Παρέχουμε μπουκάλια με νερό, φαγητό, ρούχα, μπουφάν, παπούτσια και κουβέρτες.

 

Άλλωστε αυτό είναι κάτι που μας το διδάσκει η Αγία Γραφή να κάνουμε : " Διότι επείνασα, και δεν μοι εδώκατε να φάγω, εδίψησα, και δεν με εποτίσατε, ξένος ήμην, και δεν με εφιλοξενήσατε, γυμνός, και δεν με ενεδύσατε, ασθενής και εν φυλακή, και δεν με επεσκέφθητε. Τότε θέλουσιν αποκριθή προς αυτόν και αυτοί, λέγοντες· Κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα ή διψώντα ή ξένον ή γυμνόν ή ασθενή ή εν φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμεν; Τότε θέλει αποκριθή προς αυτούς, λέγων· Αληθώς σας λέγω, καθ' όσον δεν εκάμετε εις ένα τούτων των ελαχίστων, ουδέ εις εμέ εκάμετε. " Κατά Ματθαίον Κεφ. 25' (κε') στ. 42-45

 

Κατά την διάρκεια των επισκέψεών μας εκεί, μας δίνεται η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αυτούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων μιλούν Αραβικά ή Φαρσί και είναι Μουσουλμάνοι. 

 

Ο Κύριος, με έναν θαυμαστό τρόπο, φέρνει αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μας για έναν λόγο:

Για να ακούσουν για το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Είναι ουσιαστικά, μία ιεραποστολή η οποία γίνεται στην χώρα μας - και όχι σε κάποια μακρινή μας χώρα της Αφρικής ή του Ειρηνικού ωκεανού - την οποία εμείς ως Χριστιανοί καλούμαστε να εκτελέσουμε, για να διαδοθεί το Ευαγγέλιο ΚΑΙ στους Μουσουλμάνους.

 

Ο αδελφός Peter Pilon από την Ολλανδία ( ο οποίος έχει φτιάξει και την Καινή Διαθήκη της Βεροίας ), έχει ήδη τυπώσει πάνω από 100.000 Καινές Διαθήκες στα Αραβικά, εκ των οποίων οι 30.000 ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα και θα μοιραστούν αρχικά στην Ειδομένη Κιλκίς, αλλά και σε άλλα σημεία εισόδου και εξόδου των προσφύγων αυτών στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην Μυτιλήνη, την Χίο, την Κω και την Σάμο.

 

Η αποστολή μας στους πρόσφυγες αυτούς λοιπόν, είναι να τους δείχνουμε την εν Χριστώ αγάπη μας, το ενδιαφέρον μας και την έμπρακτη βοήθειά μας. Τους λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί, κι ότι βρισκόμαστε εκεί για να τους βοηθήσουμε επειδή αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Τους ομολογούμε ότι κι εμείς ημασταν αμαρτωλοί, αλλά ήρθε ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού, στην ζωή μας και μας την άλλαξε. Κατόπιν τους ζητούμε, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουμε μία προσευχή μαζί τους, ο Κύριος να τους ευλογήσει, να αναλάβει την ζωή τους, να τους φυλάξει στον δρόμο για την μετανάστευσή τους και φυσικά να έρθει και να τους φανερωθεί στην ζωή τους. Τέλος, τους χαρίζουμε μία Καινή Διαθήκη στα Αραβικά για να την διαβάζουν.

 

Σας καλούμε όλους, να συμμετέχετε και να προσεύχεστε για την αποστολή αυτή, που μας χάρισε ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός, για την δόξα Του την Αγία.

Μπορείτε να δείτε και σχετικές φωτογραφίες στην ενότητα : "Οι φωτογραφίες μας".  

Επικοινωνήστε μαζί μας

  •  10ης Μεραρχίας 6
     Βέροια 59100
  •  23310-65092
  •  6974-355738
  •  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.